aha! aha!
jar je tu!
pozrite!
sú tu veci, čo kvitnú:
- kvietky
- láska
- alergie
sú tu aj veci, čo nekvitnú, ale štebocú:
- vtáčky
- detičky
a sú tu aj veci, čo nekvitnú a neštebocú, iba otravujú:
- bakalárka
- seminárky
- otrava (napríklad na potkany)
ale sú tu aj super veci ako koláčky, pikniky a narodeniny. a niekedy aj všetko dokopy. ako napríklad vtedy, keď sme maminke vystrojili tajný narodeninový piknik. (aj s koláčkom. mrkvovým!)
bolo to naozaj tajné! (viď sieťku!)
i čajíky sme podávali. červený a zelený. a mamík má pekné sandáločky! aha!
mamink sa teší na tortičku, lebo vie, že to bude mrkvalitka! (viď potmehúdsky maškrtný jazýček)
tento výnimočný koláčik je sugar-free a upečený z čerstvo namletej špaldovej múky.
aj ja by som chcela takýto narodeninový piknik. škoda, že mám narodky v decembri.
a keďže istotne už všetci túžite po takejto mrkvalitke aj u vás doma (alebo na lúke, alebo v lese, alebo v záhrade, alebo hocikde), tak vám napíšem aj receptík (ktorý som šlohla Paulovi z Beatles)
--------------------------------------------------------------------
ingrediencie
na cesto:
- 375g hladkej múky (najlepšie špaldovej, aby ste boli zdraví)
- 2 KL kypriaceho prášku (z vínneho kameňa - dostať ho kúpiť v bioobchode, lebo aj ten je zdravší ako normálny)
- 1 KL sódy bikarbóny
- 1 KL mletej škorice
- 3 veľké vajíčka (samozrejme, že najlepšie od pratety z dediny)
- 375 ml oleja (slnečnicového alebo arašidového)
- 4 PL medu (alebo koľko chcete)
- 500 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 40 g hrozienok (ak chcete)
- 100 g kokosovej múčky alebo strúhaného kokosu
- 2 PL pomarančovej šťavy
- 50 g zmäknutého masla
- 300 g smotanového syra
- (kto chce, tak aj) 3 PL medu alebo javorového sirupu
- orechy
postup
- vymastíme tortovú formu
- rúru predhrejeme na 180 stupňov
- v mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a škoricu
- v druhej mise vyšľaháme vajíčka s olejom a medom, potom pridáme nastrúhanú mrkvu,kokosovú múčku, hrozienka a pomarančovú šťavu
- suché ingrediencie vmiešame do mokrých a vymiešame hladké cesto
- nalejeme do formy a pečieme 30 - 35 minút
- vychladnutý koláč v strede prerežeme a necháme úplne vychladnúť
- vymiešame krém z masla, smotanového syra a medu
- krém natrieme medzi korpusy a navrch a posypeme orechmi
dobrúúúúú chuuuť!
:*
OdpovedaťOdstrániťPaulínka píš tie otravy!
OdpovedaťOdstrániťMrkvaulinka, raz by si mohla navaliť mrkvalitku aj nám!!
OdpovedaťOdstrániťInak, kým sa to tu zobrazilo, bolo treba preukázať, že nie sme robot! :D Testom sme prešli a internet odhalil, že nie sme robot. Rozhodne nie je včerajší!
Odstrániť